tirsdag, september 15, 2009

Silk Road Rally 2009

 

13 september starta siste etappen paa Silk Road Rally, fraa Turkmenbashi til Ashgabat. Rallyet gjekk fraa Kazan i Russland, via Kasahkstan til Turkmenistan. Me blei flydd ned til starten tidleg om morgonen, og venta i sola utan vatn. Verdspressa var der og, men dei fekk ikkje lov aa ta bilete av nokonting anna enn bilar og rallykoyrarar.

 

Dette er Turkmenistan sin rallykoyrar no 1 (aka presidenten).
  

Dei eldre, og nokre av dei yngre,  ventar i oerkensenga. Merk kamelane i bakgrunnen, dei var nok og frakta hit for aa setja farge paa dagen for alle oss gjestene.

  
Dette er meg og ein rallykoyrar fraa Ukraina, framfor den turkmenske lastebilen som deltok. Turkmenarane vann ikkje for aa seia det slik, trass i forsoek fraa turkmensk fjernsyn som melde at dei var i leiinga. Men sidan dette var fyrste gong landet deltek i rally, var det vel ingen som venta seg toppplaseringar? Ein hederleg innsats, tenkjer eg me kallar det!

  

Dette er ein av dei andre gjestene. Tre presidentar deltok med aa senda avgarde bilane paa den siste etappen.  Og eg. Og ein heil del andre.
 

Hesten deltok ikkje, han var berre til pynt.



Ei lita sandloppe paa veg ut i den store oerkenen.

Ingen kommentarer: